von Haus Gaea
Duitse herder kennel

pupkinderenDe pups worden in huis geboren en gesocialiseerd met huiselijke geluiden, andere honden, andere dieren, kinderen, winkelcentra, vreemde geluiden enzovoort.
Na de eerste enting gaan ze ook mee naar de hondenclub, zo wennen ze aan autorijden en aan de riem lopen. Ook wordt er een begin gemaakt met ringtraining, waar ze leren lopen, leren tandjes kijken en in stand staan. Dat geeft  meteen een goed beeld van karakter en exterieur. Voor een optimale socialisatie volgen we het “Puppy Culture Programma”

 

 

Wat krijgen de pups allemaal mee?adsc02043

Een stamboom van de Raad van Beheer die tevens de pups voorziet van een microchip.
Bij vertrek naar het buitenland een Exportpedigree.
Een DNA certificaat.
Een EU paspoort.
Een koopovereenkomst.
Een map met informatie over de ouders, de eerste weken van de pups, voeding, verzorging en opvoeding.
Een puppypakket met oa eten voor de eerste week en nestgeurlap.

Bezoek
Voordat de pups 3 weken oud zijn worden de toekomstige baasjes uitgebreid via mail op de hoogte gehouden met verslagjes en foto’s!
Vanaf 3 weken na de geboorte is er visite welkom. Tegen die tijd zijn de oogjes en oortjes open en beginnen de pups voorzichtig hun eerste stapjes te zetten.
Visite wordt verzocht niet op 1 dag naar meerdere nesten te gaan kijken ivm hygiëne. Ook is het fijn als er niet teveel mensen tegelijk komen, dit om het voor de moederhond allemaal wat rustig en overzichtelijk te houden. Daarom is het verstandig de eerste paar keren alleen met het eigen gezin te komen.

Welke pup?
Het uitkiezen van de pup gaat in overleg. Tussen de 6 en 7 weken wordt er door een erkende hondengedragstherapeut een puppytest afgenomen.
De pups zijn geschikt voor de meeste takken van de hondensport, maar functioneren ook geweldig als huishond.
Het kiezen gebeurt rond de leeftijd van 6 a 7 weken. Op die leeftijd is het mogelijk al een aardige inschatting te maken van het karakter en exterieur van de pup en zo te bepalen welke pup het beste bij u en uw wensen past. Samen kiezen we dan de meest geschikte pup.

adsc02128Namen
De namen van de pups moeten binnen 10 dagen na de geboorte al worden doorgegeven aan de Raad van Beheer. Zo kunnen de stambomen op tijd klaar zijn en direct meegegeven worden aan de nieuwe eigenaren bij het afhalen van de pup.
Hierdoor is het helaas niet meer mogelijk om zelf een stamboomnaam te verzinnen. Ik kies de namen voor op de stamboom, dit gaat op alfabet. Het eerste nest krijgt de letter A, het tweede nest de B enzovoort.
De roepnaam mag iedere nieuwe baas natuurlijk wel zelf uitkiezen.

 

 

Ophalen
Als de pups 7 weken oud zijn mogen ze worden opgehaald door de nieuwe eigenaren.adsc02168
Bij voorkeur in de ochtend, zodat de pup nog een hele dag de tijd heeft om te wennen. De pups zijn gewend aan reizen in de auto, maar moeten wel wennen aan hun nieuwe omgeving en nieuwe baasjes.
In de uitgebreide puppymap staan diverse tips om de eerste dagen zo fijn mogelijk voor de pup te maken.

Natuurlijk ben ik te allen tijde bereikbaar voor vragen en adviezen. Ook zou ik het erg leuk vinden om regelmatig op de hoogte gehouden worden en zo de pups te kunnen blijven volgen.

Wat voor baasjes zoeken wij?
Helaas is het niet mogelijk om alle pups zelf aan te houden en zoeken we voor degene die we niet zelf houden geweldige leuke, fijne en verantwoordelijke baasjes.
Mensen die bewust voor een Duitse herder kiezen vanwege het eerlijke, lieve, aanhankelijke, leergierige, waakse, intelligente, trouwe werkhonden karakter.
Duitse herders zijn geweldige vrienden voor het leven mits ze een goede, consequente opvoeding krijgen.
Weet u zeker dat er een Duitse herder in uw gezin past kunt u zich voor een pup bij ons op de wachtlijst laten zetten.
U wordt dan vanaf de loopsheid helemaal op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes en weetjes rondom de dekking, echo, dracht en geboorte.