von Haus Gaea
Duitse herder kennel

Puppy trainings en socialisatie programma

De ontwikkeling van pups begint al voor de geboorte, een stabiele en stress vrije moederhond zorgt voor relaxte pups. Vroege socialisatie en gewenning bij de fokker legt een stevige, stabiele basis waarop de pups zich verder kunnen ontwikkelen en ontplooien. Dit doen wij al door de pups veel op te pakken, door ze speelgoed van verschillende vormen, kleuren en materialen aan te bieden, diverse geluiden te laten horen, socialiseren met dieren, mensen, omgevingen, enzovoort enzovoort.

Puppy culture

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Om dit allemaal nog wat gestructureerder en beter toegespitst op de ontwikkelingsfases van jonge pups te laten verlopen volgen we het Puppy Culture programma. Bij dit programma wordt gekeken naar bepaalde fysieke veranderingen zoals het open gaan van de ogen en oren, het schrikreflex, het zelf kunnen ontlasten, enzovoort. Aan de hand van die individuele ontwikkelingen wordt de vroege socialisatie aangepast. Geluiden worden toegevoegd als de oren open zijn, visueel/tactiel speelgoed wordt toegevoegd als de ogen open zijn en ze kunnen bewegen. Een puppytoilet zodra ze zelf uit het nest gaan om te ontlasten. Ook zal er al aandacht besteed worden aan clickertraining, aan de riem lopen en het voorkomen van bezitsdrang/voerbaknijd.

Maar het meest belangrijke reden om te kiezen voor dit programma is “manding”. Het geven van een stem aan de pup, zodat hij kan laten weten dat hij iets wil. In dit programma leren de pups dat als ze gaan zitten ze aandacht krijgen. Ze kunnen dus zelf “vragen” om aandacht door te gaan zitten. Tot nu toe vroegen mijn pups om aandacht door te springen, te bijten, te blaffen of te piepen.