von Haus Gaea
Duitse herder kennel

4 dagen oud

zaterdag, 08 augustus 2020  

En de pups groeien lekker door. Dali is gesetteld in haar rol als moeder en vandaag wilde ze ook alweer even met een speeltje met mij spelen. Maar bij elk piepje van de pups moet ze meteen gaan kijken.

Het is erg warm, ook in de kist. Er ligt een koelmatje en ik heb ook het vetbed er uitgehaald en er twee andere antislip matjes ingelegd zodat ze voldoende grip hebben om door de kist te manoeuvreren. Tevens zijn dat meteen goede matjes voor hun sensorische ervaringen.

Puppy Culture

Bij het grootbrengen van de pups volg ik het Puppy Culture programma. In de eerste periode (Neonatale fase) krijgen pups alleen informatie binnen middels geur en gevoel. Door de pups verschillende ondergronden te laten ervaren wordt de vorming van neurologische verbindingen in de hersenen gestimuleerd. Hierop is ook de Early Neurological Stimulation gebaseerd. Tevens worden daarbij verschillende posities en temperatuur stimulatie gedaan. Door de warmte nu en het koelmatje in de kist wordt dat gestimuleerd. Met het dagelijks wegen wordt de pup in verschillende posities gehouden.

Verder slapen de pups heel veel afgewisseld met drinken. Vandaag zijn ook de nageltjes voor het eerst geknipt, die kunnen erg scherp worden en dat is voor Dali niet zo prettig.