von Haus Gaea
Duitse herder kennel

Het F nest komt er aan!

dinsdag, 13 november 2018  

Normaal hou ik hier precies bij wanneer Cella loops wordt en hoe het vervolg gaat maar deze keer wordt het een samenvattend bericht. Maar wel met een goed bericht, want Cella is inmiddels gedekt en worden er hopelijk pups verwacht rond 11 januari 2019!

Op de 10e dag van Cella’s loopsheid ben ik voor de eerste keer gaan progesteron prikken, ik dacht dat ze al hoog zou zitten omdat het bloed al mooi rozig werd maar schijn bedriegt! Ze stond pas op 2,72. Dat is te laag, rond de 5 vind de ovulatie plaats en kan er 2 dagen later worden gedekt. Maar dat was niet het geval en op dag 13 ben ik opnieuw gaan prikken. Toen was de uitslag al 11 wat betekende dat ze naar de reu mocht. Van haar vorige nestjes wist ik dat ze zich het best laat dekken bij een hoge progesteron dus de volgende dag zijn we bij Indy op bezoek geweest. Voor hem was het de eerste keer maar hij deed het als een volleerde dekreu, na een minuut of 5 stonden ze gekoppeld. Dat heeft een kwartiertje geduurd en was het klaar.

Week 1 (0 tot 7 dagen):

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. De baarmoeder van de hond bestaat uit twee lange gekronkelde buizen die baarmoederhoorns worden genoemd en uit een gemeenschappelijk stuk met een gemeenschappelijke uitgang naar de schede.

De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De embryo’s zijn vrij resistent tegen invloeden van buitenaf.

Nu afwachten tot de echo, spannend!