von Haus Gaea
Duitse herder kennel

De bevalling

zaterdag, 21 mei 2016  

Vanmorgen om 7 uur zag ik dat Cella bij het plassen een lange slijmsliert verloor. Dat was een goed teken, de bevalling zat eraan te komen! Ze werd ook wat hijgerig en alle hoekjes en plekjes in en buitenshuis werden nog eens geïnspecteerd want misschien was er wel ergens een beter nest dan in de werpkist.
DSC04328Om 3 uur ’s middags verloor ze wat vruchtwater, en had ze lichte weeën.  In de DSC04350werpkist wilde ze niet, de Varikennel had ze uitgekozen als haar nest. Daarin is om 17.45 dan ook de eerste pup geboren, een mooie reu van 500 gram. Hij heeft het blauwe bandje gekregen. Cella veranderde gelijk in een moeder, ze wist precies wat ze moest en dat was maar goed ook, want samen in een Varikennel is erg krap. Na de geboorte van de eerste pup zijn we toch maar verhuisd naar de werpkist.

Amper een half uur later, om 18.16, kwam pup nummer 2 er al aan, een dikke teef van wel 590 gram! Cella had er geen enkele moeite mee en na een paar persweeën werd ze geboren. Ze kreeg het gele bandje.

 

Hierna deed ze even een dutje. Na een uur kreeg ze weer persweeën en om 19.34 werd er weer een reu geboren, 540 gram zwaar. Hij kreeg het groene bandje.

DSC04376

DSC04370Ruim een uur later om 20.56 kwam de enige stuitligger eraan. Hij wa
s ook de enige pup waarbij het vlies al gescheurd was, dus hij kwam letterlijk zwaaiend ter wereld. Hij woog een flinke 590 gram, en kreeg het rode bandje.

En nog eens 2 uur later kwam de laatste pup alweer, om 23.02 werd het tweede teefje geboren. Ze woog 550 gram en kreeg bandje roze.

 

Cella heeft het ontzettend goed gedaan, na de eerste pup veranderde ze helemaal in een moeder, zo mooi om weer te zien. En zo fijn dat de bevalling zo soepel is verlopen, krachtige persweeën, op 1 na allemaal in het vlies geboren, keurige gewichten, gewoon geweldig.

DSC04382