von Haus Gaea
Duitse herder kennel

Genieten van het lekkere weer

dinsdag, 26 februari 2019  

Wat hebben we een geluk met het weer! Daar moest van genoten worden!

Puppytest

zondag, 24 februari 2019  

Vandaag was Hans van Honden Advies Centrum Roermond hier voor de puppytest!

De algemene indruk van Hans was dat het een prima gesocialiseerd nest is, alle pups mensgericht zijn en dat ze geen angst vertonen. Er zitten wel wat verschillen in zelfvertrouwen, zelfstandigheid en levendigheid tussen de pups.

Eigenlijk precies zoals ze zijn, de ene is wat afwachtender dan de ander, de ene overlaadt de vreemde tester met aandacht terwijl de ander eerst op een afstandje moet ontdooien. Mooi om te zien dat ze dus helemaal zijn zoals ik ze zelf ook al die weken gezien heb.

Uitstapje!

zaterdag, 16 februari 2019  

Vandaag gingen de pups voor het eerst mee in de auto. In de autokennel, 4 in het ene hok en 5 in het andere hok.

We waren welkom bij Begeleiding met honden, waar we na een ritje van 20 minuten aankwamen. De pups hebben de reis prima gedaan, geen wagenzieke erbij.

Uit de auto even de boel verkennen.

Goed voorbereid op de komst van de pups!

De kinderen kregen van Linda nog een duidelijke instructie over hoe om te gaan met de pups en toen kon het knuffelen beginnen! De pups en de kinderen hebben ervan genoten.

Barrier Challenge

vrijdag, 15 februari 2019  

In het Puppy Culture programma is het tijd voor de Barrier Challenge.

De pups eten graag en goed dus werd het ze wat lastiger gemaakt. Tussen pup en bakje vlees kwam een hekje. Met deze “opdracht” train je het probleemoplossend vermogen.

De ene pup had er meer problemen mee dan de ander, het was leuk om de verschillen te zien. Sommigen hadden het snel door en kwamen snel bij de bak. Anderen deden er wat langer over of besloten iets anders te gaan doen.

https://vonhausgaea.nl/wp-content/uploads/2019/02/img_1622.mov

5 weken oud

woensdag, 13 februari 2019  

Portretjes 4 weken

woensdag, 06 februari 2019  

Ze zijn zo leuk!

Op ontdekking

dinsdag, 29 januari 2019  

De puppies hebben de ogen en oren open en kunnen al redelijk lopen. Dus heb ik binnen de ren opgezet en kunnen ze daar naar hartelust nieuwe dingen ontdekken. Van bubbeltjesplastic om op te lopen tot een roller gordijn om doorheen te lopen.

https://vonhausgaea.nl/wp-content/uploads/2019/01/img_1380.movhttps://vonhausgaea.nl/wp-content/uploads/2019/01/img_1366.movhttps://vonhausgaea.nl/wp-content/uploads/2019/01/img_1359.mov

Kiertjes!

maandag, 21 januari 2019  

De oogjes beginnen open te gaan, sommigen al wat verder dan de anderen. Nog even ze kunnen allemaal de wereld bewonderen.

Early Neurological Stimulation (ENS)

zaterdag, 19 januari 2019  

In het Puppy Culture protocol wordt bij de pups tussen 3 en 16 dagen vroege neurologische stimulatie (ENS) toegepast. De theorie achter ENS is dat de verschillende korte prikkelingen de vorming van neurologische verbindingen in de hersenen stimuleren. Hoe meer neurologische verbindingen, hoe uitgebreider het neurologische netwerk wordt wat een positieve invloed heeft op de stressbestendigheid en het leervermogen van een hond.

Die korte prikkelingen bestaan uit 5 verschillende “oefeningen”

  • Tactiele stimulatie; met een wattenstaafje de voetzooltjes stimuleren
  • Positie; rechtop met de kop omhoog
  • Positie; rechtop met de kop omlaag
  • Positie; op de rug
  • Temperatuur stimulatie; met de pootjes op een koude handdoek

Elke oefening duurt 3-5 seconden.

Op dagen dat de pups veel worden opgepakt en geaaid en dus eigenlijk de bovenstaande “oefeningen” al doen wordt er niet nog extra ENS toegepast. Tot vandaag (dag 9) hebben we het 1x gedaan (voor de foto).

Een week oud

woensdag, 16 januari 2019  

En ze worden volop geknuffeld, de kinderen nemen vriendjes en vriendinnetjes mee om met de puppies te knuffelen. En die vinden dat helemaal niet erg!