von Haus Gaea
Duitse herder kennel

1 week

donderdag, 27 januari 2022  

Dali is nog steeds haar actieve blije zelf en het is nog veel te vroeg om iets te merken.

Week 2 (8 tot 14 dagen):

Het embryo gaat nu de baarmoeder binnen.

In deze week nestelen de embryo’s zich in de baarmoederwand. De natuur zorgt ervoor dat de embryo’s gelijkmatig langs de twee baarmoederhoorns verdeeld worden zodat elke foetus gelijke kansen heeft. Het embryo is 4-cellig bij het begin van de week en tegen het eind 64-cellig. Na twee weken is de foetus minuscuul maar heeft hij een hoofd, ruggengraat, stompjes voor de ledematen en een staartje. Hij wordt gevoed door de dooierzak en is in deze fase erg kwetsbaar, als de moeder ziek wordt of medicijnen krijgt raakt de foetus ernstig beschadigd.

De dekking

donderdag, 20 januari 2022  

Gistermiddag ben ik met Dali vertrokken naar de reu, we hebben overnacht in Duitsland en zijn vandaag doorgereden naar Oostenrijk. Dali eerst even uitgelaten, en daarna binnen de boel laten verkennen. Ze voelde zich prima op haar gemak en liep al snel met een gevonden balletje rond.

(meer…)

En nog een keer progesteron

maandag, 17 januari 2022  

Voor de derde keer naar de dierenarts voor een progesterontest vandaag. Ik verwachtte zelf dat ze al bijna zo ver zou zijn maar de progesteronwaarde gaf aan dat ze nog net voor de ovulatie zat. Met deze waarde is het wel mogelijk de optimale dekdag te bepalen. Aanstaande donderdag is de dag, dan rijden we naar Woodstock in Oostenrijk!

2e keer progesteron

woensdag, 12 januari 2022  

Vandaag is dag 7 van de loopsheid, meestal begint nu ongeveer de stijging van de progesteron.

Helaas bij Dali nog niet, nog steeds te vroeg. Dus weer een nieuwe afspraak voor volgende week maandag.

Wel was de uitslag van het uitstrijkje binnen, en alles was in orde!

Progesteron

vrijdag, 07 januari 2022  

Vandaag was het tijd voor het uitstrijkje en de eerste progesterontest. Een uitstrijkje wordt gemaakt om te zien of er schadelijke bacteriën aanwezig zijn. Er wordt een kweek gemaakt en na ongeveer 5 dagen krijgen we de uitslag.

De progesteron was nog erg laag, de loopsheid is dus net begonnen. Volgende week woensdag staat er weer een afspraak gepland voor nog een progesteron test.

Loops

woensdag, 05 januari 2022  

Doordat ik om me heen over zoveel loopse teven hoorde dacht ik laat ik Dali ook even checken met een tissue. En ja hoor, ze bleek loops te zijn!

Meteen voor vrijdag een afspraak gemaakt voor een uitstrijkje en een eerste progesterontest om te zien of ze niet toevallig al langer loops was en ik het niet gezien had.

5 weken en 3 dagen

donderdag, 10 september 2020  

Het zijn nu echt hondjes. Met een eigen karakter en dat is erg leuk om te zien. Ze eten inmiddels uitstekend, ik fluit voor elke maaltijd en dat hadden ze snel in de gaten! Ze krijgen verschillende smaken KVV en dat gaat er met smaak in. Toch wil ik dat ze ook brokjes leren eten, al vonden ze dat minder lekker. Dali mocht ze dus helpen.

De ren is ook uitgebreid, de werpkist is eruit en meer speelgoed en verschillende ondergronden erin.

Ook kunnen ze nu naar buiten! Dat vonden ze wel lekker, achter de blaadjes aan.

Dali is nog steeds veel bij de pups, ze laat ze nog wel drinken maar als het genoeg is laat ze dat merken. Stukje opvoeding ook al. Ze kan dus ook rustig bij ze liggen slapen zonder dat de pups zich meteen op haar storten om te drinken.

4 weken

dinsdag, 01 september 2020  

Vandaag zijn de pups alweer 4 weken oud! Ze hebben hun eerste maaltijd met smaak opgesmikkeld.

Maar mama is toch nog lekkerder

Er ontsnapte er ook al 1 uit de werpkist dus is er wat ruimte bijgekomen.

16 dagen oud

donderdag, 20 augustus 2020  

En het worden al echte hondjes! De ogen zijn open en de oren ook bijna. Ze kunnen al wat horen maar weten niet waar het vandaan komt. Ze kunnen inmiddels ook zelfstandig plassen dus zijn de puppypads toegevoegd in de kist naast een zachte slaapplek. Zo maken we al een begin met de vroege zindelijkheid.

Nu ze kunnen zien en horen komt er elke dag wat nieuws in de kist. Vandaag was dat een felgekleurde knisperknuffel. (De speeltjes hierboven zijn van Dali, ze wil ook al graag met ze spelen) Ook het koelmatje is weer terug in de kist, ze hebben het nog erg warm. Hopelijk koelt het snel wat af.

Nu de oogjes open zijn en ze elkaar kunnen zien komt er ook meer interactie onderling. Blauw ging op onderzoek naar de knisperknuffel, groen vond de telefoon maar een raar ding en geel en bruin deden een poging tot spelen.

10 dagen oud – de namen

vrijdag, 14 augustus 2020  

De tijd vliegt! 10 dagen is de vierling alweer. Ze groeien als kool, allemaal hebben ze hun geboortegewicht ruim verdubbeld.

De hittegolf hebben ze goed doorstaan, ze vinden de koelmatjes wel fijn om op te liggen.

Het is goed voor de pups om veel geaaid en geknuffeld te worden. Dat kan ik wel overlaten aan dochter en vriendinnetje.

Namen

Ook zijn de namen goedgekeurd door de Raad van Beheer! Ze zijn nog niet gekoppeld aan een pup, behalve het teefje want dat is er maar 1. Met het chippen wordt de naam aan de pup gekoppeld.

Het teefje gaat heten:

GRACIOUS GILA VON HAUS GAEA

De reuen krijgen 1 van de volgende namen:

GENTLE GHINJO VON HAUS GAEA

GENEROUS GEROY VON HAUS GAEA

GIFTED GIMBOR VON HAUS GAEA

1 2 3 11